Med den blåa himmeln, de gröna palmerna, de rosa blommorna och de snövita byggnaderna är färgerna både förtrollande och livsbejakande på Balearerna. Förutom de kända huvudöarna Mallorca och Ibiza, inräknas de mindre öarna Menorca, Formentera, Cabrera och Conejera i ögruppen.

I Balearerna är sommaren varm och vacker, och öarna bjuder på en blandning av modern lyx och lokala traditioner. Segelförhållandena är även optimala i det västra hörnet av Medelhavet nära det spanska fastlandet.

Fartyget Star Flyer seglar ut ur den vackra och livliga staden Palma på Mallorca och besöker, förutom öarna Formentera, Ibiza och Menorca, städerna Sant Carles de la Rapita och Valencia på det spanska fastlandet innan den återigen lägger till i Palma. Längs vägen, erbjuder programmet bl.a. på vandring i naturparken S’Albufera på Mallorca, där parkens våtmarker är hem för ett rikt fågelliv. I sjöarna vid floden Ebro norr om Valencia är det också möjligt att titta på exotiska fåglar, särskilt flockar av rosa flamingos. Balearerna har ett milt klimat, pittoreska byar, fantastiska vyer men också en uppsjö av fornlämningar, bl.a. efter fenicier, romare och morer.

På kryssningen, har passagerarna även möjligheten att få lyssna på föredrag av kapten Klaus Müller, om bl.a. navigationshistorik och 1800-talets fartyg. En 7-nätters kryssning till Balearerna i Spanien med Star Flyer avgår den 4, 11, 18 eller 25 juli och den 1 eller 8 augusti 2015 till priser från 1755 €.