SAS storsatsar på Sydeuropa under sommaren 2017 och ökar med 370 000 flygstolar till Portugal, Kroatien, Spanien, Italien och Grekland jämfört med förra året (varav 170 000 fler under högsommarperioden v. 26-32).

Från och med den 28 juni öppnar SAS nu, som enda flygbolag, en direktlinje mellan Stockholm och Ibiza, med avgångar varje onsdag under högsommaren (t o m 9 augusti). I tillägg utökar SAS även antalet säten till bland annat Malaga, Palma de Mallorca, Palermo, Nice och Split.

– Vi fortsätter att anpassa våra destinationer efter våra resenärers önskemål, och ser att allt fler vill resa med oss på fritiden, inte minst på sommaren. I år storsatsar vi på Spanien, Kroatien, Portugal, Italien och Grekland med nya direktlinjer till bland annat Lissabon och nu även Ibiza, säger Fredrik Henriksson, presschef på SAS.

Tidtabell

  • Arlanda – Ibiza, SK 1985 avgår onsdagar kl. 07.40 och landar 11.30
  • Ibiza – Arlanda, SK 1986 avgår onsdagar kl. 12.30 och landar 16.35

I samband med sommarprogrammet öppnar SAS även helårslinjer från Stockholm till München och Krakow och totalt 16 nya linjer från Skandinavien. Förutom nya direktlinjer så satsar SAS nu även på att införa nya kabiner även på samtliga kort- och medeldistansflyg. De nya kabinerna installeras löpande mellan 2017-2019. Från andra halvåret 2017 påbörjas installation av marknadens idag snabbaste WiFi, med surfhastigheter som gör det möjligt att exempelvis streama filmer eller tv-serier ombord. Internet ombord på kort- och medeldistansflyg kommer att vara gratis för alla SAS EuroBonus-medlemmar och de som reser i SAS Plus. Det kommer även vara möjligt att bli medlem ombord.