Nu lanseras Menorca som ett nytt resmål med hotell i Cala Galdana, Cala’n Bosch, Ciutadella, Santo Tomas och Son Bou. Till Menorca kan man resa med Vings reguljärflygspaketerade resor.

Menorca är den näst största av de baleariska öarna och har mycket att erbjuda, i synnerhet om man är ute efter sol och bad och vackra badvikar. Ön präglas fortfarande av en lokal atmosfär, vilket gör att den lämpar sig bra för vuxna som reser utan barn eller barnfamiljer som söker ett något lugnare alternativ.

Ving kommer att erbjuda drygt 40 hotell på Menorca fördelat på de fem resmålen Cala Galdana, Cala’n Bosch, Ciutadella, Santo Tomas och Son Bou. Vill man kombinera sol och bad med stadspuls väljer man med fördel resmålet Ciutadella, som är en av öns största städer. Ciutadellakan stoltsera med en vacker hamn, shoppingstråk, vackra palats och en imponerande katedral från 1300-talet. Vill man bo med närhet till några av öns längsta stränder är Santo Tomas och Son Bou att rekommendera. Här är strandlivet i fokus och de kilometerlånga sandstränderna erbjuder såväl möjligheter till snorkling och vattensporter som lata dagar i solstolen.

Vill man se sig omkring är det enkelt att ta sig runt på ön, både med lokaltrafik och hyrbil, priser på hyrbilar på ön kan man jämföra hos autospain.se. Till Menorca kan man resa med Ving året runt, men den rekommenderade perioden är maj-september. Ving erbjuder flexibla reslängder med flyg via bl a Barcelona.

På öns västra sida hittar man Cala Galdana, som ligger skyddat inne i en bukt. Den långa sandstranden omgärdas av höga klippor och förutom sol och bad så kan den lilla byn även erbjuda restaurangstråk och små butiker.Cala’n Bosch är ett av Menorcas populäraste resmål och även här kan Ving erbjuda hotell med såväl lägenheter som vanliga hotellrum. Resmålet är inte stort, men här finns flera vackra stränder och en trevlig hamn med restauranger och caféer.

– Menorca må vara mindre känt än storasyster Mallorca, men är minst lika vackert. Spanien är verkligen populärt just nu. Därför känns det extra kul att vi med denna lansering kan vi möta den höga efterfrågan och erbjuda ytterligare en vacker spansk ö, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.