Ibiza är en riktig bubblare bland ungdomarna. Resmålet gjorde comeback som charterresmål i fjol, efter fjorton års bortavaro. De storstäder som ökar mest procentuellt i sommar är Barcelona, New York och Tokyo. London tappar däremot något, troligtvis på grund av att pundet stärkts mot kronan, vilket påverkar staden som för många ungdomar är en klassisk shoppingstad.

– Många ungdomar vill åka iväg på sol- och badresor i sommar med sina kompisar. För dem är Mallorca det mest populära resmålet, följt av Cypern som ligger bara en hårsmån efter, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

– Först i sommar har ungdomarna på allvar återupptäckt Ibiza och deras bokningar dit har ökat 15 procent. Andra resmål som ökar starkt i sommar bland de unga är Kreta och Santorini, säger Karin Starkman Ahlstedt

Även om sol- och bad är mest populärt bland ungdomar är trenden att det är storstadsresor som ökar mest, med 24 procent jämfört med i fjol.

– Det är tydligt att ungdomar mer än tidigare lockas av storstäder. Här vill de shoppa, njuta av stadslivet och av mysiga pubar och restauranger. I sommar har Barcelona, tack vare en 29-procentig ökning, seglat förbi London och Paris och är nu den populäraste storstaden för unga att åka till, säger Karin Starkman Ahlstedt.