Både Gran Canaria och Mallorca har funnits i Vings program sedan 50-talet men är hetare än någonsin. Årets raket, och nykomling på listan, är Kroatien. Under helgerna är det många som planerar sina semestrar och hos Ving kan man nu boka sin resa både till innevarande vinter, sommaren 2016 och nästa vinter.

Under 2015 köpte över 2 miljoner svenskar en paketresa utomlands. Av dem är det ungefär en tredjedel som väljer att resa med Ving och allra flest väljer en resa till Spanien och därefter till Grekland. I Spanien är det främst Gran Canaria och Mallorca som lockar och i Grekland är det flest som väljer en resa till Rhodos och Kreta, men även de små grekiska öarna är populära.

− Det är roligt att det fortfarande är så hett att resa till Kanarieöarna och Mallorca. Den här vintern är trycket på just Gran Canaria stort och Mallorca är ett av sommarens bäst bokade resmål. Över 50 procent fler har redan bokat sin resa till Mallorca jämfört med samma tid i fjol, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

−Årets snabbast stigande stjärna är utan tvekan Kroatien som tagit sig in på topplista och till sommaren 2016 har vi ökat volymen med hela 80 procent och öppnar ett familjehotell på ön Brac, säger Magdalena Öhrn.

Kroatien är hett och det även bland barnfamiljer. Till sommaren 2016 öppnar Ving Waterman Supetrus Resort i utkanten av den charmiga byn Supetar, på ön Brac. Där erbjuds barnfamiljer en lång rad aktiviteter, många olika pooler, en långgrund strand och kanske viktigast av allt – att träffa sina favoriter Lollo & Bernie.