Det råder högtryck i sommarförsäljningen hos Sveriges största researrangör – och efterfrågan på Ibizaresor är inget undantag. Redan nu bokas det mer än tre gånger så många resor till Ibiza jämfört med samma tidpunkt förra året.

– Det är tydligt att fler och fler svenskar vill till Ibiza i år och det är lätt att förstå varför. Ön är en ultimat kombination av sol, turkosblått vatten, stad och nattliv, som tillsammans med besökare från världens alla hörn gör atmosfären här unik och nästan lite magisk, säger Leyla Öfwerström, informatör på Fritidsresor.

Samtidigt som bokningarna ökar, växer även antalet platser till den trendiga ön i år. Förutom att nya större plan sätts in från Arlanda satsas det också på extra direktflyg från Göteborg. Totalt sett ger det över 5000 fler platser i sommar.

I boendeväg erbjuder Fritidsresor fler koncepthotell på Ibiza i år: Sensatori för vuxna, Blue Star för familjer och Sensatori för riktiga livsnjutare. Hotellen är utspridda över hela ön – såväl vid de mer lugna delarna, som utanför Ibiza stad där restauranger, mysiga gränder och shoppingmöjligheter finns.