Norwegian fortsätter att växa internationellt och etablerar bas på Palma de Mallorca flygplats. Den nya basen blir bolagets sjunde i Spanien och totalt i Europa har Norwegian nu 16 baser. Två flygplan ska baseras på flygplatsen vilket skapar över 60 lokala arbetstillfällen för piloter och kabinanställda, utöver de jobb som skapas på marken relaterade till verksamheten.

–Spanien är en viktig marknad för Norwegian med bland annat flera inrikeslinjer mellan de spanska storstäderna Madrid, Barcelona och Malaga till Kanarieöarna, utöver alla våra europeiska linjer mellan Spanien och andra delar av Europa. Den nya basen i Palma ökar Norwegians närvaro i regionen och bidrar till den lokala ekonomin i form av fler arbetstillfällen och ökad turism, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

I Sverige flyger Norwegian idag mellan Palma de Mallorca och Stockholm och Göteborg. Antalet avgångar mellan Stockholm och Palma ökar från sex till sju avgångar mellan 19 juni och 13 augusti. Antalet avgångar mellan Göteborg och Palma ökar från en till fyra avgångar i veckan mellan 1 juni och 13 augusti. Bolaget utökar även antalet avgångar mellan Palma och andra städer i Skandinavien (Köpenhamn, Ålborg, Oslo, Bergen och Stavanger). Norwegian lanserar dessutom nya inrikeslinjer mellan Palma de Mallorca och Barcelona samt mellan Palma de Mallorca och Madrid. Norwegians övriga baser i Spanien är Madrid, Barcelona, Alicante, Malaga, Las Palmas and Teneriffa.