Ön har även många spännande utflyktsmål. Ving släpper nu sommarens utflykter på Ibiza och i programmet finner man turer till såväl den kända hippiemarknaden i Es Cana och grannön Formentera som till saltvattenanläggningarna i Las Salinas och den spektakulära klippön Es Vedrà.

– Vi ser en tydlig trend att allt fler av våra kunder vill upptäcka mer under semestern. Man vill helt enkelt krydda sitt upplevelsekonto med något spännande och unikt. Ibiza är en otroligt vacker ö med många olika skepnader så att åka på en eller flera utflykter där är verkligen att rekommendera. I vårt utflyktsprogram finns många guldkorn, som t.ex. hippiemarknaden, Formentera och den charmiga staden Santa Eulalia, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Vings utflykter på Ibiza

Vings örundtur är den perfekta utflykten om man vill upptäcka så mycket som möjligt av Ibiza under en dag. Turen börjar med ett stopp i Las Salinas med sina historiska saltvattenanläggningar. Här finns även möjlighet att njuta av sol och bad på den vackra stranden. Därefter går turen till den högt belägna bergsbyn San José, resmålet San Antonio, de vackra grottorna i San Miguel och den kända hippiemarknaden. Turen avslutas sedan i den charmiga staden Santa Eulalia på öns östkust.

Hippiemarknaden i Es Cana är ett av Ibizas mest besökta utflyktsmål, såväl bland lokalbefolkningen som bland turister. På marknaden finns allt från gamla antikviteter till handgjorda smycken. Mycket är tillverkat på ön och att gå runt bland marknadsstånden är en upplevelse i sig. Ving erbjuder halvdagsturer till marknaden.

Ibizas grannö Formentera lockar med karibiska stränder och trevlig atmosfär. Ving har två olika heldagsturer till ön, en med katamaran och en med färja. Katamaranturen bjuder på några härliga timmar till havs innan man kastar ankar. Därefter finns det gott om tid att njuta av sol och bad på de vackra stränderna. Väljer man utflykten med färja görs även en rundtur på ön med besök i bla San Francesc och Es Pujols samt till utsiktspunkten vid La Mola.

Den spektakulära klippön Es Vedrà är ett tacksamt fotoobjekt som pryder många bilder och vykort från Ibiza. Ving erbjuder en heldagstur där man kan beskåda den dramatiska klippan från en glasbottenbåt. Utflykten utgår från resmålet San Antonio på Ibizas västkust och sedan följer båten kusten söderut. Turen bjuder på såväl vackra naturscener och spektakulära undervattenslandskap som sol och bad.

Ibiza stad har mycket att erbjuda, från spännande sevärdheter och shoppingstråk till designbarer och kända nattklubbar. Under Vings kvällstur ges en guidad tur i stadens äldre delar där man får höra mer om stadens fascinerande historia. Kvällen avslutas sedan nere i La Marina där tid ges till att strosa runt på egen hand bland restauranger, shoppingstråk och barer.